Lista de candidați ai AUR pentru Consiliul Județean Botoșani, contestată la Biroul Electoral. Contestatarul este membru al partidului

Lista de candidați ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru Consiliul Județean Botoșani a fost contestată la Biroul Electoral Județean (BEJ). Paradoxal, contestatarul este membru al partidului.

Persoana care a depus contestația se numește Mariana Cristișor, care invocă faptul că lista de candidați AUR nu a fost contrasemnată de secretarul general al organizației județene a partidului.

Membrii BEJ s-au întrunit sâmbătă și au respins contestația pe motiv că legea nu impune ca lista de candidați să fie semnată și de secretarul organizației județene.

„La momentul depunerii candidaturilor, se analizează doar propunerile conducerii organizațiilor județene ale partidelor politice care participă la alegeri, fără ca aceste propuneri să fie condiționate de contrasemnarea de către alte persoane, în speță secretarul organizației județene, așa cum se precizează în conținutul contestației, prin trimitere la statutul partidului. Mai mult, potrivit împuternicirii depuse la momentul soluționării contestației de către reprezentantul partidului AUR în Biroul Județean, doamna Cîrligeanu Ariadna- Elena este împuternicită pentru a exercita atribuțiile președintelui partidului în județul Botoșani de către președintele partidului AUR, sub titulatura de președinte interimar al organizației județene”, se arată în hotărârea Biroului Electoral.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *