FOTO & VIDEO Sute de botoșăneni au participat la pelerinajul de Florii alături de preoți. Cântecele religioase au răsunat pe tot parcursul procesiunii

Sute de botoșăneni au participat, sâmbătă la pelerinajul din ajun de Florii, alături de preoți. Anuala procesiune de Florii a avut loc în trei orașe din județul Botoșani, respectiv la Dorohoi, Săveni și Darabani. La Dorohoi, pelerinajul a început de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, până la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”.

Credincioșii au plecat pe traseul Pietonalul Grigore Ghica, Strada Dumitru Furtună și ultima strada principală Strada Stefan cel Mare de la Biserica monument istoric „Sf Nicolae”. Pe tot traseul pelerinajului, s-au făcut opriri, momente în care au fost spuse rugăciuni și s-au auzit cântece religioase.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei, la Dorohoi au fost în jur de 400 de credincioși la pelerinaj. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu evenimente neplăcute, ordinea fiind asigurată de un echipaj de la Detașamentul de Jandarmi Dorohoi, trei echipaje de poliție de la Dorohoi și un echipaj de la Poliția Locală Dorohoi.

Corul Harris de la Seminarul Teologic Ortodox Dorohoi a cântat în fața Catedralei, pe traseu, dar și la Biserica Sfântul Nicolae.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *