S-a finalizat ancheta în cazul bărbatului din Botoşani care şi-a ucis femeia în scara de bloc. Acuzaţiile procurorilor sunt grave

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani au finalizat ancheta în cazul lui Florin Prescorniţă, botoşăneanul care şi-a ucis soţia în scara blocului. Anchetatorii au decis trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a bărbatului în vârstă de 54 de ani, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „violență în familie în forma omorului calificat”, „nerespectarea ordinului de protecție” și „amenințare”.

„S-a reţinut că, în data de 20.03.2024, în jurul orei 20.00, pe fondul unor relații conjugale tensionate, inculpatul, înarmat cu un cuțit, s-a deplasat la imobilul în care locuia soția sa, P.M., deși împotriva sa era emis un ordin de protecție în acest sens, a așteptat victima în holul blocului și a înjunghiat-o, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața, și, în aceleași împrejurări, i-a adresat amenințări cu acte de violență și moartea fiicei sale, P.B.D., care a încercat să intervină în apărarea mamei sale”, susţin procurorii.

Pe 20 martie, botoşăneanul și-a așteptat soția, care inițiase procedura de divorț, și a atacat-o cu un cuțit, înjunghiind-o în zona gâtului.

Alarma a fost dată chiar fiica de 18 ani a celor doi soţi, care, îngrijorată că mama sa nu a ajuns acasă, a plecat în căutarea ei. La baza scărilor însă, a dat peste scena înfiorătoare.

Între timp, conştient de gravitatea faptelor sale, dar şi pentru a nu răspunde în faţa legii, bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar cu arma pe care a folosit-o şi pentru a îşi ucide soţia. De data aceasta nu a mai avut curajul pentru a-şi duce planul la sfârşit. Acesta a fost încătuşat de poliţişti şi transportat la spital.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *