FOTO Elevi din opt județe se întrec, la Botoșani, la Olimpiada națională de limba și literatura ucraineană maternă

Elevi din opt județe se întrec, la Botoșani, la Olimpiada națională de limba și literatura ucraineană. În perioada 22-25 aprilie 2024, se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de prestigiu care își propune să promoveze și să susțină limba și cultura ucraineană, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc luni, 22 aprilie 2024, iar robele scrise vor avea loc marți, 23 aprilie 2024, la Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani.

La etapa națională a olimpiadei vor participa 68 de elevi din județele Arad, Botoșani, Caraș-Severin, Maramureș, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și 8 profesori însoțitori.

”Elevii participanți sunt de nivel gimnazial și liceal și studiază limba ucraineană ca limbă maternă, disciplină de studiu în cadrul programului școlar. O parte dintre elevii participanți, din județele Maramureș, Timiș și Suceava, provin din licee cu predare în limba ucraineană maternă. Uniunea Ucrainenilor din România, organizație reprezentativă parlamentară a comunității ucrainene, este partenerul principal al Inspectoratul Școlar Județean Botoșani în organizarea acestui eveniment, a precizat Bogdan Suruciuc.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *