Se vând primele locuințe ANL din municipiul Botoșani destinate tinerilor specialiști din sănătate. Vezi la ce prețuri!

Se vând primele locuințe ANL din municipiul Botoșani destinate tinerilor specialiști din sănătate. Este vorba de două locuințe de la ANL-urile de pe strada Ștefan cel Mare, solicitate a fi cumpărate de către chiriași, una având preţul de vânzare de 238,975.37 lei iar cealaltă de  219,497.59. lei.

Locuinţele pentru tineri destinate închirierii, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere, către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului şi fără interdicţie de vânzare, sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiţia consemnării interdicţiei de vânzare pe o perioadă de 5 ani de la data dobândirii acestora la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară, în condiţiile legii. (…) Valoarea de vânzare a locuinţei reprezintă valoarea de investiţie a locuinţei, diminuată cu contravaloarea sumelor rezultate din cuantumul chiriei reprezentând recuperarea investiţiei, calculată în funcţie de durata normată de funcţionare a clădirii, reţinută de autorităţile administraţiei publice locale şi virată către A.N.L”, arată Consiliul Județean în raportul de specialitate al proiectului de Hotărăre, care va fi pus spre aprobare în ședința din luna aprilie.

Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor realizate prin ANL sunt destinate, exclusiv, finanţării construcţiei de locuinţe, acestea constituindu-se în venituri la Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Blocurile ANL pentru specialiștii din sănătatea botoșăneană sunt administrate de Consiliul Județean Botoșani.

Data la care vin pensiile în luna mai. Anunţ de ultimă oră de la Poşta Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *