Evaluarea Naţională 2024. Cum se acordă notele: Ministerul Educaţiei a găsit soluţia pentru a verifica punctajele în platforma digitalizată

Foto ziarul unirea

Ce se întâmplă cu rezultatele elevilor de clasa a VIII-a? Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că s-a găsit soluţia tehnică pentru ca, în cazul în care există diferenţe de notare la grilele de la Evaluarea Naţională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze acest aspect evaluatorilor.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că a găsit soluţia tehnică pentru ca, în cazul în care există diferenţe de notare la grile, la evaluarea naţională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze asta evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective şi a remedia. ”Procesul de digitalizare trebuie să continue şi facem totul pentru a-l îmbunătăţi”, spune ministrul Educaţiei.

Notele de la Evaluarea Naţională 2024

”Am găsit soluţia tehnică pentru ca, în cazul în care există diferenţe de notare la grile, la Evaluarea Naţională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze asta evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective şi a remedia”, a scris duminică pe Facebook Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei precizează că, ”pentru o evaluare cât mai uniformă, în fiecare zi în care se vor susţine probe scrise, colegii de la Ministerul Educaţiei vor face şedinţe de instruire cu evaluatorii de la examenele naţionale, folosindu-se baremul specific fiecărei probe!”.

”Procesul de digitalizare trebuie să continue şi facem totul pentru a-l îmbunătăţi”, mai spune Ligia Deca, potrivit Observator.

Calendar Evaluarea Națională 2024

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *