Botoșăneancă de poveste! Preoteasa educatoare, pasionată de tradiție și de frumos

Adela Budeanu este educatoare creativă, preoteasă, mamă, bunică. S-a născut la data de 08.01.1958, în satul Crasnaleuca, comuna Coţuşca, judeţul Botoşani. Este absolventă cu diplomă de bacalaureat, a Liceului Pedagogic Botoşani, profilul educatoare. A fost căsătorită cu regretatul preot Dumitru Budeanu, din Vârfu Câmpului, şi împreună au slujit lui Dumnezeu.

Este mama a doi copii, preotul Ionică Budeanu şi Mariana Huţu. Doi oameni model pentru comunitatea din Vârfu Câmpului, de o eleganţă rar întâlnită în vremurile noastre, eleganţă în atitudine, eleganţă sufletească, eleganţă intelectuală, doi oameni a căror cunoştinţă ne-au îmbogăţit negreşit.

Înzestrată cu competenţe psihopedagogice şi psihorelaţionale, a fost timp de 40 de ani educatoare la grădiniţele din Ionăşeni şi Vârfu Câmpului, unde a asigurat o educaţie de calitate copiilor preşcolari, în parteneriat cu familia şi comunitatea.

Odată cu acomodarea copiilor la grădiniță, a devenit o persoană de referinţă , un model uman, social, emoţional, iar prin felul în care a acţionat şi s-a comportat, un model de viaţă pentru copii şi colegii mai tineri. Mare iubitoare de tradiţii s-a ocupat de ateliere de creaţie a lucrului de mână, a coordonat Ansamblul ,,Românaşul” de cântece şi dansuri al Grădiniţei ,,George Hazgan” , găsind întotdeauna diverse trucuri de procurare a materialelor necesare în desfăşurarea activităţilor copiilor, din natură, din propria casă,de la cunoştinţe,etc.

Munca depusă a fost o provocare și fiecare activitate dusă la bun sfârșit a simţit-o ca pe o victorie, pentru că o meserie practicată cu drag nu devine o obligație ci rămâne o plăcere.

Morosanu Maria

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *