Afecțiunea cu care se confruntă des o mare parte a populației. Un medic din Botoșani arată cum să previi îmbolnăvirea

O afecțiune destul de des întâlnită în rândul populației poate fi prevenită urmând câțiva pași simpli, potrivit medicului botoșănean Diana Sauciuc. Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum, o inflamație persistentă a amigdalelor, acele „glande” situate în partea din spate a gâtului nostru. Când această inflamație este însoțită de prezența cazeumului, o substanță compusă din bucăți de alimente, celule moarte și bacterii, avem amigdalita cronică cu cazeum.

„Dacă suferi de această afecțiune, s-ar putea să simți durere în gât sau disconfort la înghițire, să ai o respirație urât mirositoare, un gât inflamat și roșu, cazeum vizibil în craterele amigdalelor sau senzație de prezență a unui corp străin în gât. Tratamentul acesteia poate varia în funcție de severitatea simptomelor și de frecvența recurențelor și constă în îmbunătățirea igienei orale (inclusiv clătiri orale cu soluții antiseptice pentru a reduce inflamația), administrarea de medicamente iar dacă situația o impune, îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor (amigdalectomie)”, susține medicul.

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratarea, susține Diana Sauciuc, care oferă o serie de sfaturi pentru a reduce riscul de amigdalită cronică cu cazeum.

„Menține o igienă orală bună prin perierea dinților de cel puțin două ori pe zi, evitați expunerea la persoanele care au infecții de gât sau răceli, întotdeauna este important ce mâncăm, deci o dietă echilibrată și sănătoasă, bogată în fructe, legume și alimente care întăresc sistemul imunitar poate face diferența și evitați fumatul și expunerea la substanțe iritante care pot agrava amigdalita”, precizează medicul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Angajări la Penitenciarul Botoșani! Cinci posturi scoase la concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *