Activități sportive de vară: Alegeri ideale pentru zilele toride

Vara este sezonul perfect în care să faci mai multă mișcare și să te bucuri de activitati în aer liber, deci trebuie să profiți la maxim de zilele călduroase și să te distrezi cu niște sporturi de vara!

Acum numai poți da vina pe vremea ploioasă ca să stai în casă pe BetBrain sau să te uiți la meciuri la televizor, așa că hai să vedem cu ce sporturi in aer liber te poți distra vara asta. Indiferent dacă preferi sporturi cu mingea, sporturi de echipă sau individuale, sigur vei găsi și tu un sport care să-ți placă și care să-ți aducă buna dispoziție chiar și în zilele toride de vară.

1.  Înotul

Având în vedere că vorbim de sporturi perfecte în sezonul estival, nu puteam să nu începem cu înotul. Acesta este un sport perfect ca să te răcorești în zilele toride de vară și este nu numai extrem de benefic pentru sănătatea ta, ci și foarte distractiv. Indiferent dacă alegi să mergi la mare sau la piscină, te vei bucura cu siguranță de beneficiile acestui sport și te vei și distra în același timp.

 

Unul dintre avantajele înotului este faptul că acesta îți antrenează întregul corp, dezvoltă musculatura și te ajută să scapi de calorii fără să simți că ai depus foarte mult efort. Așadar, dacă nu ești în forma dorită vara aceasta, câteva sesiuni de înot te vor ajuta să obții rezultatele dorite într-un timp destul de scurt.

2.  Ciclismul

Vara este momentul perfect să scoți bicicleta la o plimbare. Indiferent dacă vrei să explorezi zone noi din orașul tău, să te plimbi prin parcul preferat sau chiar să te aventurezi și să faci o drumeție pe munte, este șansa ta să-ți rezervi niște timp să admiri peisajul și să-ți și îmbunătățești condiția în același timp.

 

Ciclismul îți îmbunătățește rezistența la efort, stimulează metabolismul, te ajută să arzi calorii în plus și este și extrem de ușor pentru articulații, ceea ce-l face o activitate perfectă dacă vrei să te antrenezi dar nu vrei să pui prea multă asupra corpului.

3.  Sporturi acvatice

Nu în fiecare anotimp poți face sporturi acvatice, deci nu lăsa să treacă încă o vară în care nu ai ieșit din zona de confort și nu ți-ai testat limitele cu un sport acvatic! Există foarte multe opțiuni dintre care poți alege, deci nu ai cum să nu găsești un sport acvatic care să-ți placă. Poți opta pentru kayak și canoe, scufundări, kitesurfing, canotaj, wakeboarding și multe altele.

Pe lângă faptul că aceste sporturi îți vor da doza de adrenalină de care ai nevoie vara asta, sporturile acvatice au foarte multe alte beneficii, precum îmbunătățirea coordonării și echilibrului, flexibilității, mobilității, reducerea stresului, cât și lucrarea întregului corp.

4.  Yoga în aer liber

Dacă nu vrei să faci un sport extrem și vrei o activitate mai liniștită, poți face niște yoga în aer liber și să te bucuri de soare și de vremea frumoasă. Dacă stai la bloc și nu ai o curte în care să faci yoga, poți merge în parc și să găsești un loc mai liniștit. Sau, având în vedere că este vară, poți să-ți iei salteaua de yoga și să faci yoga pe plajă, bucurându-te de sunetul relaxant al valurilor.

Dacă alegi să faci yoga în natură, vei avea ocazia să-ți îmbunătățești flexibilitatea și mobilitatea, să-ți întărești corpul și să-ți tonifici mușchii, să-ți îmbunătățești echilibrul și postura și, bineînțeles, să-ți îmbunătățești concentrarea și claritatea mentală, totul în timp ce te bucuri de cadrul natural.

5.  Jocuri pe plajă

Este păcat ca vara aceasta să nu profiți de mare și plajă atunci când faci sport. În zilele toride, poți juca niște volei pe plajă, fotbal pe nisip sau badmiton, și ai astfel ocazia perfectă să te bucuri și de compania prietenilor și a familiei în timp ce îți dezvolți condiția fizică și te distrezi.

 

Plaja este un loc perfect în care să faci sport în acest sezon, deoarece apa de mare poate să facă să-ți scadă temperatura corpului iar briza de mare te va răcori. De asemenea, nisipul fin și peisajul mării vor face ca experiența ta să fie una mult mai plăcută.

 

Sperăm că te-am inspirat să fii mai activ vara aceasta și că ți-am prezentat cel puțin un sport cu care o să te distrezi în acest sezon!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *