Profesorii ai căror elevi au avut note mici la simularea de la Bacalaureat vor face cursuri pentru dezvoltarea competențelor

Profesorii ai căror elevi au avut note mici la simularea de la Bacalaureat vor face cursuri pentru dezvoltarea competențelor. Experții explică în ce fel ar trebui pregătiți elevii în următoarea perioadă.

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea examenului de Bacalaureat 2024, potrivit Adevarul.ro. Astfel, inspectoratele școlare județene vor organiza webinarii și activități metodice cu dascălii, cu accent pe dezvoltarea competențelor care necesită îmbunătățire și consiliere pentru situații particulare.

În același timp, Ministerul Educației recomandă elevilor să urmeze lecțiile Teleșcoala și să exerseze teste de antrenament din anii anteriori pentru a se pregăti pentru Bacalaureat.

 „Subiectele să știți ca nu sunt grele la Bacalaureat. Subiectele sunt create pentru nivel mediu, pentru certificarea unei competențe medii și tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toți absolvenții“, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca.

Google New Urmareste-ne pe Google News

O firmă care vinde instrumente muzicale câștigă o licitație pentru consultanță în sectorul apă- canal

One thought on “Profesorii ai căror elevi au avut note mici la simularea de la Bacalaureat vor face cursuri pentru dezvoltarea competențelor

  1. Subiectele nu sunt grele din punctul de vedere al profesorilor care cred ca sunt usoare.Invatamantul romanesc merge intr- o directie foarte proasta.Materia din manuale este foarte stufoasa,iar acum vorbesc pornind de la clasele mici.Copilul meu este clasa a v- a, clasele primare a urmat invatamant step- by- step, adica 8 ore de scoala si tot venea cu multe teme- mai lucra 3- 4 ore si depasea cu mult programul unui adult de munca.Acum 5-6 ore de scoala si teme- 3- 4 ore.Nu se lucreaza la matematica decat dupa culegeri- exercitii grele si nu stiu baza bine.Nu au timp de alte activitati ca au multe teme si lectii de invatat.Am prins foarte bine comunismul- dar noi aveam doar 5 ore scoala, practicam 3 sporturi si aveam timp sa ne jucam afara,la aer.Si am avut foarte multe generatii de oameni foarte inteligenti,iar scoala ne dadea ragaz sa socializam, sa respiram.Acum este scoala si iar scoala iar rezultatele sunt din ce in ce mai proaste! Ministerul invatamantului are doar marmote care traiesc in alta lume! E cazul sa se trezeasca si sa reformeze invatamantul! Subiectele sa fie de examene si nu de olimpiade!Copii sunt foarte obositi,vacantele sunt foarte,foarte scurte.Copii nu se mai duc cu drag la scoala sa invete ,mai ales ca sunt multi pensionari cu metode invechite de predare,dorim profesori tineri cu metode specifice generatiilor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *