FOTO Preotul Teodor Ciurariu, lecție de spiritualitate alături de vârtnicii de la Centrul de Zi din Dorohoi

Preotul misionar Teodor Ciurariu a oferit de spiritualitate alături de vârtnicii de la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice al municipiului Dorohoi. Este vorba despre o activitate cultural- misionară și de spiritualitate creștin – ortodoxă, care a avut loc miercuri, ca urmare a declarării anului 2024 drept „Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și a doctorilor fără de arginti ” de către Sfântul Sinod.

Atelierul de lucru a fost intitulat: „Obiceiuri, tradiții și superstitii populare de Sfintele Paști la români”. Referatul a fost susținut de Teodor Ciurariu, iar după expunerea temei a avut loc un dialog interactiv cu participanții despre tradițiile poporului român din această perioadă.

„La finalul activității am oferit câte o iconița tuturor participanților cu Sfântul Nectarie Taumaturgul el însuși vindecător cunoscut al bolilor incurabile, doctor fără de arginti și ocrotitor al vârstnicilor și ne- am propus să ne întâlnim in viitor cât mai des. Iconițele le-am primit și noi în dar de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin grija mitropolitului nostru Teofan”, a precizat Teodor Ciurariu.
Centrul de zi pentru persoane vârstnice, de tip centru de zi de socializare si petrecere a timpului liber, s-a deschis din martie 2022. Acesta  oferă servicii de socializare destinate persoanelor vârstnice și are misiunea de a preveni marginalizarea persoanelor vârstnice după ieșirea la pensie, prin promovarea unei vieți active și demne și prin facilitarea unor condiții și oportunități de socializare și petrecere a timpului liber într-un mod util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *