Conducătorii auto ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de ceilalți șoferi. Care este condiția

Șoferii stau cu ochii pe ceilalți participanți din trafic, iar cei care încalcă legea în trafic și sunt suprinși cu telefonul sau cu o cameră de bord de alți șoferi, pot fi amendați.

Cei care sunt filmați cu telefonul sau cu o cameră de bord când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați. Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne. Romania are în continuare cea mai crescută rată de decese în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Ce prevede propunerea de ordonanță și care este condiția prin care șoferii vor fi amendați

Propunerea prevede că imaginile surprinse de șoferi cu telefoanele lor sau cu camerele de bord pot fi trimise polițiștilor și folosite ca probe pentru sancționarea conducătorilor auto care încalcă legea.

Proiectul urmează să intre în dezbatere publică în această săptămână, iar în cazul în care va fi adoptat, condiția esențială pentru folosirea acestor înregistrări video ca probe este ca șoferii care le-au realizat,  să completeze o declarație pe propria răspundere că acestea nu au fost modificate sau alterate în vreun fel.

Această inițiativă vine în contextul unor eforturi continue pentru îmbunătățirea legislației rutiere, în vederea reducerii numărului de accidente grave cauzate de comportamentul periculos al unor șoferi, potrivit RomaniaTV

Google New Urmareste-ne pe Google News

26 de botoșăneni mușcați de căpușe în numai două săptămâni. Aproape jumătate sunt copii

 

One thought on “Conducătorii auto ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de ceilalți șoferi. Care este condiția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *