Botoșănean imobilizat de jandarmi la un meci de fotbal. A fost amendat și el, și prietenul acestuia, care a încercat să-i oprească pe jandarmi

În această după-amiază, doi bărbați au fost sancționați contravențional de jandarmii botoșăneni cu amenzi în valoare totală de 6500 de lei, pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice săvârșite înaintea începerii meciului de fotbal din Liga a V-a, dintre echipele F.C. Nord Păltiniș și A.C.S. Zorile Havârna.

Primul dintre bărbați consuma băuturi alcoolice în apropierea intrării pe stadion, iar în momentul interceptării de către jandarmi botoșăneanul a devenit agresiv și a refuzat să coopereze cu jandarmii, care au procedat la imobilizarea acestuia în vederea luării măsurilor legale.

În afară de amenda în valoare de 3500 de lei, bărbatului i-a fost aplicată și sancțiunea contravențională complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pe o perioadă de 1 an, conform prevederilor Legii nr.4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Cel de-al doilea bărbat a fost amendat cu 3000 de lei din cauză că a încercat să împiedice luarea măsurilor legale de către jandarmi asupra prietenului său.

Menționăm că împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 de lei la 6000 de lei”, a adăugat Izotov.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Bogdan Andone, discurs dur la pauza meciului în care FC Botoșani a umilit-o pe FCU Craiova: ”Aveam nevoie de agresivitate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *