VIDEO Toată munca de-o viață s-a făcut scrum în doar câteva minute. „Doamne, e o tragedie!”. La cât se ridică pagubele în urma incendiului de la ferma din Cordăreni

Pagube uriașe în urma incendiului care s-a produs, sâmbătă, la o fermă din localitatea Grivița, comuna Cordăreni. Nu mai puțin de 70 de vaci au murit în flăcări, o cisternă, o mașină, dar și toate furajele agonisite. Când au pornit flăcările, într-o rulotă, la aproximativ 20 de metri de grajd, se afla un tânăr care avea grijă de animale pe timpul zilei.

Când a văzut flăcările era prea târziu. Din cele peste 100 de animale, puține au mai fost salvate. Din primele informații, pagubele se ridică la peste 100.000 de euro. Era toată agoniseala familiei de o viață și doar din asta trăiau. Cu laptele și brânza făcută de la vaci reușeau să se întrețină.

„Cel mai grav e că sunt vacile înăuntru, toate vacile. Doamne! Doamne! E o tragedie”, spune un localnic.

La caz s-au deplasat cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cordăreni și patru echipaje din cadrul Detasamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o cisternă. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari.

Aceștia au constatat faptul că ardeau violent adăpostul de animale, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, mai mulți baloți de furaje, cauciucuri, două autoturisme și o cisternă remarcabilă. Din nefericire, cele aproximativ 70 de vaci nu au putut fi salvate. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *