Drama unui fermier din Botoșani! I-au murit vacile după ce le-a îmbăiat

Foto: agro tv

Un fermier din județul Botoșani trece prin momente cu adevărat dramatice, după ce majoritatea vacilor pe care le deținea i-au murit subit. Totul s-a întâmplat după ce acesta le-a îmbăiat cu un produs cumpărat de la farmacia veterinară, așa cum obișnuia să facă în fiecare primăvară. Potrivit acestuia, din cele 13 vaci pe care le deținea, 10 au decedat în urma îmbăierii.

”În ziua de 31 martie, la orele 14, m-am apucat de spălat vacile. Am spălat 13 capete, dintre care 10 le-am pierdut. Am spălat și un cal, care n-a pățit nimic, iar dintre vaci, 3 capete le-am salvat, 10 capete le-am pierdut. Mai am două vițele și un tăuraș. (…) De pe urma acestor animale trăiam eu și familia mea”, a spus fermierul Ionel Atodiresei, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit acestuia, cazul nu ar fi unul singular. Se pare că și alți fermieri din satele învecinate ar fi reclamat incidente similare, în urma folosirii aceluiași produs.

”Produsul a fost cumpărat din farmacia veterinară Săveni, am pus 10 litri de apă și 9 mililitri de soluție. Am mai folosit produsul, în fiecare primăvară le făceam baie tot cu produsul acesta și n-am avut nicio problemă. N-am crescut doza, nu nimic. (…) Mai sunt și alți fermieri care au pățit același lucru, nu din satul Negreni, dar din Drăgușeni și Podriga”, a mai precizat Ionel Atodiresei pentru Agro tv.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Sursa: agrotv

Incendiu violent la o fermă dintr-o localitate din Botoșani

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă, la o fermă de animale din localitatea Grivița, comuna Cordăreni. Un adăpost de animale, unde erau în jur de 70 de vaci, mai mulți baloți de furaje, două autoturisme, o cisternă și cauciucuri au luat foc. Alarma a fost dată de proprietar, care era într-o rulotă, în apropierea grajdului de animale.

La caz s-au deplasat cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cordăreni și patru echipaje din cadrul Detasamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o cisternă. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari.

Aceștia au constatat faptul că ardeau violent adăpostul de animale, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, mai mulți baloți de furaje, cauciucuri, două autoturisme și o cisternă remorcabilă. Din nefericire, cele aproximativ 70 de vaci nu au putut fi salvate. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

De la ce a pornit incendiul de la ferma din Cordăreni

Incendiul de la ferma de animale din Cordăreni a fost stins de pompieri. Potrivit acestora, au ars adăpostul de animale, aproximativ 18 de tone de furaje, patru generatoare de curent, un compresor aer, roata de la o cisternă, o mulgatoare, un autoturism, o motopompă și s-au degradat alte bunuri din apropiere.

În incendiu au pierit 54 de vaci. Cel mai probabil incendiul a fost de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

La caz s-au deplasat cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cordăreni și patru echipaje din cadrul Detasamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o cisternă. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari.

Când au pornit flăcările, într-o rulotă, la aproximativ 20 de metri de grajd, se afla un tânăr care avea grijă de animale pe timpul zilei.

Când a văzut flăcările era prea târziu. Din cele peste 100 de animale, puține au mai fost salvate. Din primele informații, pagubele se ridică la peste 100.000 de euro. Era toată agoniseala familiei de o viață și doar din asta trăiau. Cu laptele și brânza făcută de la vaci reușeau să se întrețină.

„Cel mai grav e că sunt vacile înăuntru, toate vacile. Doamne! Doamne! E o tragedie”, spune un localnic.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Vlăduța Lupău, Fly Project și Nicole Cherry vin la Festivalul „Floare Albastră” de la Ipotești. Vezi ce artiști vor mai urca pe scenă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *