Un chiriaș al societății Locativa SA Botoșani câștigă în instanță reducerea prețului de vânzare a locuinței ANL

Un chiriaș al societății comerciale Locativa SA Botoșani a câștigat, joi, în instanță reducerea prețului de vânzare a locuinței ANL. Este vorba de un chiriaș care locuiește pe strada Patriarh Teoctist Arapaşu nr. 17, sc. A, ap. 2, care a încheiat contractul de închiriere a spațiului locativ în 2006.

În vara anului trecut, acesta a cerut societății Locativa, condusă de fostul primar Cătălin Flutur, să îi vândă apartamentul, iar societatea din subordinea Consiliului Local i-a calculat un preț de vânzare de 175.258,67 lei.

Nemulțumit de valoarea calculată pentru apartament, Cristian Crăciun a deschis o acțiune în instanță, cerând recalcularea ținând cont atât de amortizare, dar și de buncărul antiaerian aflat la subsol.

În primă instanță, Tribunalul Botoșani a decis excluderea din preț a suprafeţei aferente adăpostului antiaerian situat la subsolul imobilului, însă botoșăneanul a contestat sentința și a avut câștig de cauză la instanța superioară.

Curtea de Apel Suceava a dispus, joi, că din preț trebuie scăzută și amortizarea pentru perioada cât a stat cu chirie în imobilul respectiv. Astfel, procedura trebuie reluată, prin recalcularea prețului și adoptarea unei noi hotărâri de Consiliu Local privind vânzarea.

Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează în parte sentinţa recurată şi în rejudecare: Obligă pârâtul ca, la emiterea noii Hotărâri de Consiliu Local, să stabilească preţul de vânzare al apartamentului, şi cu scăderea amortizării locuinţei în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei recurate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *