Comunicat de presă PSD: Lucian Trufin a lansat campania de consultare publică pentru continuarea dezvoltării județului Botoșani

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, și echipa de candidați social-democrați din fiecare localitate au început, din această săptămână, campania de consultare publică pentru elaborarea strategiei optime care să accelereze dezvoltarea județului Botoșani, începută în mandatul președintelui Doina Federovici.

În toată activitatea mea politică și administrativă de peste 20 de ani, am înțeles că decidentul ales de cetățeni trebuie să mențină un dialog permanent cu aceștia. De aceea, mi-am propus să stabilim împreună continuarea dezvoltării județului nostru! Lansez în dezbatere o serie de proiecte și aștept cu interes propunerile botoșănenilor. În funcție de semnăturile primite, vom stabili în comun prioritățile județului. Am fost primar al comunei Vlăsinești timp de două mandate, iar acum sunt la al doilea mandat de senator. Știu bine ce înseamnă administrația locală și activitatea legislativă. Știu cum se scrie un proiect pentru a obține fonduri europene. Stiu cum să aduc la sat nivelul de trai de la oraș, cum să obțin bani pentru asfaltarea drumurilor și cum să aduc utilitățile la poarta fiecărei gospodării”, a subliniat Lucian Trufin.

În continuarea rezultatelor obținute de actualul președinte al Consiliului Județean, candidatul PSD propune un program menit să valorifice economic întregul potențial al județului Botoșani.

10 pentru Botoșani reprezintă o sinteză a programului meu de guvernare locală pentru continuarea proiectelor de investiții realizate de colega mea, Doina Federovici. O atenție sporită este menținută către modernizarea infrastructurii rutiere, dotarea unităților medicale, extinderea serviciilor sociale, promovarea domeniului cultural și valorificarea turistică a județului. De asemenea, acest program conține o serie de măsuri noi, care vizează calificarea tinerilor, susținerea fermierilor și producției locale, dezvoltarea antreprenorilor locali, atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă și accesul la servicii medicale gratuite pentru copiii și vârstnicii din toate zonele județului. În perioada următoare, după consultările cu botoșănenii din fiecare localitate, voi detalia toate măsurile din Programul 10 pentru Botoșani”, a susținut Lucian Trufin.

PROGRAMUL 10 PENTRU BOTOȘANI

  1. HUB AGRO-ALIMENTAR LA BOTOȘANI
  • Construirea de centre locale de colectare, depozitare și procesare a cerealelor, legumelor și fructelor obținute pe plan local, în vederea vânzării directe a produselor agroalimentare realizate în Botoșani.
  1. UNITATE MEDICALĂ MOBILĂ DE SCREENING
  • Program județean de evaluare a sănătății copiilor, vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile, prin consultații în localitatea de domiciliu, în vederea depistării și prevenirii afecțiunilor cronice.
  1. ȘCOLI DE MESERII
  • Parteneriat cu mediul privat pentru înființarea de școli profesionale în care tinerii să învețe meseriile specifice activităților economice desfășurate în județ.
  1. FABRICAT ÎN BOTOȘANI
  • Parteneriate publice-private pentru amenajări de parcuri industriale, de tipul celui început la Bucecea, pentru atragerea de investiții în activități de producție la nivel local.
  1. DIGITALIZAREA SERVICIILOR CONSILIULUI JUDEȚEAN
  • Dezvoltarea serviciilor online oferite de Consiliul Județean cetățenilor, astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea la sediul instituției (prezența la ghișeu va rămâne opțională).
  1. SERVICII PUBLICE LA SAT CA LA ORAȘ
  • Continuarea programelor de modernizare a drumurilor județene, inclusiv drumul de mare viteză Botoșani-Suceava, precum și extinderea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare și gaze.
  1. „HAI LA BOTOȘANI!”
  • Crearea de rețele agroturistice integrate și puncte gastronomice pentru valorificarea produselor tradționale și patrimoniului cultural în proximitatea obiectivelor turistice din Botoșani.
  1. INVESTIȚII TERITORIALE INTEGRATE
  • Implementarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI „Țara de Sus”, pentru dezvoltarea programelor de investiții locale, în funcție de nevoile specifice ale fiecărei regiuni.
  1. HUB INVEST BOTOȘANI
  • Departament specializat la Consiliul Județean pentru promovarea propunerilor de afaceri ale antreprenorilor botoșăneni pentru a obține finanțare din partea unor potențiali investitori.
  1. BOTOȘANI, JUDEȚ VERDE ȘI CURAT
  • Construcția de parcuri fotovoltaice, achiziții de instalații de tratare a deșeurilor colectate din județ și instalarea de ministații de tratare a apelor menajere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *