ANAF, anunț pentru români. Poți solicita bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare. Dacă operatorul refuză, beneficiezi de gratuitate

ANAF transmite populației să ceară bon fiscal când merge la saloanele de înfrumusețare. În cazul în care operatorul economic refuză, poți să beneficiezi de serviciul respectiv gratuit, a transmis Fiscul pe pagina sa de Facebook.

Instituția a pus un link ce face referire la Declarația unică 2024 ce trebuie depusă de persoanele din acest domeniu. Conform OUG 28/1999, operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

În cazul în care operatorii economici refuză emiterea şi înmânarea bonului fiscal clientului, acesta din urmă are dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia.

Există o singură excepție: în cazul defectării aparatelor de marcat electronice fiscale, până la repunerea în funcțiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligați să înregistreze într-un registru special, întocmit în acest sens, toate operațiunile efectuate și să emită chitanțe pentru respectivele operațiuni și facturi, la cererea clientului. Obligația privind înregistrarea operațiunilor efectuate într-un registru special nu se aplică operatorilor economici care desfășoară activitatea de transport în regim de taxi, precum și celor care utilizează pentru înregistrarea veniturilor aparate de marcat electronice care sunt integrate în echipamente nesupravegheate, noteaza RomaniaTV

Google New Urmareste-ne pe Google News

Tragedie la Botoșani! Un bărbat a murit într-o casă mistuită de flăcări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *