Toate conturile bancare ale Primăriei Botoșani au fost blocate. Municipalitatea este executată silit

Toate conturile pe care Primăria municipiului Botoşani le are deschise la Trezorerie, dar şi la băncile comerciale au fost blocate, în urma unei noi executări silite declanşate de Lulu Constantin Dascălu, lichidatorul societăţii comerciale Termica SA.

Termica are de recuperat de la municipalitate o sumă de 59 de milioane de lei, din totalul celor 109 milioane de lei obţinute în instanţă în urma unui transferului ilegal al patrimoniului acesteia către Primărie şi, ulterior, pus la dispoziţia nou-înfiinţatei Modern Calor.

Municipalitatea a obţinut acum doi ani 50 de milioane de lei de la Guvern pentru plata a jumătate din sima către lichidatorul Termica, însă acum este nevoită să facă un demers similar, pentru ca activitatea Primăriei să nu aibă de suferit.

 Ce reacţie are primarul Cosmin Andrei

Conturile au fost blocate pentru o problemă generată de domnul Flutur (n.r.- Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoşani) în 2010, prin transferul bunurilor ale Termica, care au fost subevaluate, printr-o factură care a fost atacată în instanţă şi a fost anulată. Municipalitatea trebuie să plătească o sumă de 109 milioane de lei, din care am plătit 50 de milioane de lei cu ajutorul Guvernului, fin Fondul de rezervă, iar pentru aceste 59 de milioane de lei suntem astăzi executaţi şi ne este afectată foarte mult activitatea”.

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Toate conturile bancare ale Primăriei Botoșani au fost blocate. Municipalitatea este executată silit

  1. De ce nimeni nu a fost tras la raspundere pentru acest lant de greseli. La luat comisioane de la lucrari publice toti vor dar cand sa raspunda arunca vina unul pe altul. Daca sunt bani publici ne doare in cot. Curtea de conturi, parchetul dorm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *