Pompierii din Botoșani, îngrijorați de numărul mare de incendii generate de jocul copiilor cu focul

În ultimele zile, în județul Botoșani s-au înregistrat cinci incendii generate de jocul copiilor cu focul. Având în vedere faptul că, în anul 2023, doar șapte incendii au avut această cauză, situația este îngrijorătoare.

La nivel național, dar și în Botoșani, au fost cazuri în care copiii și-au pierdut viața în infernul provocat chiar de ei. Din fericire, în ultimii ani, în județul nostru am fost feriți de astfel de tragedii, însă trebuie să fim, în continuare, precauți, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani

Recomandările și măsurile pe care trebuie să le adopte adulții astfel încât copiii să fie în siguranță, acasă, le-au fost prezentate, astăzi, autorităților locale din comuna Viișoara.

Asemeni altor persoane cu funcții de decizie, acestea s-au alăturat campaniei derulate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.

Dezvoltarea conceptului de „cămin sigur pentru copilul tău” a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Data de 10 a fiecarei luni a fost declarată ziua campaniei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *