Mobilizare exemplară într-o comunitate din Botoșani. Oamenii au pus mână de la mână pentru amenaja cimitirul din localitate. „Era deplorabil și am zis să ne unim forțele”

Mobilizare exemplară într-o comunitate din județul Botoșani, unde oamenii au pus mână de la mână pentru amenaja cimitirul din localitate. Practic, locuitorii au donat bani pentru un gard care să împrejmuiască cimitirul din Răuseni.

„Era deplorabil și am zis să ne unim forțele”, spune primarul din Răuseni, care a făcut publică lista tuturor celor care au donat pentru această lucrare.

Din bugetul local, banii merg pentru investițiile începute în comună astfel încât șefa administrației locale susține că nu ar fi avut cum să facă și această lucrare acum. În schimb, locuitorii au venit cu ideea să doneze fiecare câte puțin și așa s-au stâns sumele necesare pentru achiziția de materiale.

„Noi am procedat la fel și acum doi ani cu biserica. Eu m-am implicat de la început. Oamenii au vrut să ajute, dar aveau nevoie să fie cineva care să se ocupe. Avem și oameni care se ocupă de întreținerea spațiilor, îi folosim. Era nevoie să facem că arăta deplorabil. Se mai întorc și fiii satului și merg să aprindă o lumânare, să nu rămână cu un gust amar când văd cum arată în jur”, a spus Maria Jijie.

Potrivit acesteia, există un proiect pentru asfaltarea străzii  de la drumul județean, în fața bisericii, până la cimitir, iar acolo va fi realizată și o parcare.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *