Salariile bugetarilor cresc din nou. Senatul a votat tacit legea

Senatul a adoptat tacit, în plenul de luni, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă care prevede modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice în sensul ca sporurile pentru condiţiile de muncă să fie incluse în salariul de bază. Decizional pe proiect este Camera Deputaţilor.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acordat pentru luna anterioară, se introduce în salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, arată proiectul iniţiat de către mai mult aleşi de la PNL.

Totodată, salariile de bază, soldele de funcţie şi salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare prevăzute de prezenta lege sunt majorate în mod corespunzător.  Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, sporurile pentru condiţii de muncă reglementate de Legea-cadrul nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, sunt abrogate, potrivit proiectului liberalilor.

Prezenta lege intră în vigoare începând cu luna următoare publicării în Monitorul Oficial, mai arată sursa citată. Senatul este prim for sesizat pe proiect, decizională fiind Camera Deputaţilor, potrivit RomaniaTV

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Se toarnă asfalt pe o stradă din municipiul Botoșani. Șoferii, avertizați să nu parcheze în zonă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *