FOTO Un nou semn de circulație apare în România. Care este obligația șoferilor

Pe autostrăzile și drumurile expres din România ar urma să fie introdus un nou semn de circulație. Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect prin care se propune introducerea unui nou semn de circulație. Odată cu acest indicator, va fi introdus și un nou tip de marcaj rutier, pe autostrăzi și drumuri expres.

MAI propune introducerea unui indicator de informare de culoare verde, pe care sunt desenate, cu alb, două săgeți și o mașină. De asemenea, în partea de sus a acestuia scrie „PĂSTREAZĂ DISTANȚA”, iar în partea de jos „2 SĂGEȚI = SIGURANȚĂ”.

Acest indicator informează șoferii că trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 2 săgeți față de mașina aflată în fața lor.

Care e obligația șoferilor când întâlnesc cele 2 săgeți de siguranță

Odată cu acest indicator, pe drumurile expres și pe autostrăzi urmează să fie introduse și noi marcaje rutiere.

Pe asfalt vor fi desenate marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței de siguranță, scrie promotor.ro. Acestea sunt vârfuri de săgeată care vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație.

La întâlnirea acestor marcaje, șoferii ar trebui să aibă față de mașina aflată înaintea lor o distanță de cel puțin două săgeți. Practic, aceasta este distanța considerată sigură la viteza maxim admisă pe acel tronson de drum.

Dar, păstrarea acestei distanțe nu este obligatorie. Atât indicatorul cât și noile marcaje rutiere sunt cu rol informativ, potrivit Realitatea.net.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Judecători și procurori noi în județul Botoșani, numiți de președintele României. Cine sunt cei 11 judecători și șase procurori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *