FC Botoșani și-a făcut planul pentru salvarea de la retrogradare

FC Botoșani respiră după victoria obținută în derby-ul Moldovei contra celor de la Poli Iași și începe să aibă din nou speranțe pentru salvarea de la retrogradare. Cele trei puncte sunt de aur, iar trupa din Botoșani se gândește tot mai serios la salvare.

Patronul Valeriu Iftime mizează pe meciurile de pe teren propriu în speranța că echipa se va salva de la retrogradare. El a explicat care sunt calculele pe care le-a făcut cu gândul la menținerea în prima ligă.

„Mă aștept ca acasă, încă trei meciuri cu echipe ca și noi, disperate, Craiova, Dinamo, Voluntari… dacă vom câștiga aceste trei meciuri și unul în deplasare, cred că am putea ajunge la baraj, ceva de genul. Depinde și de jocul rezultatelor. Încă suntem foarte, foarte preocupați. Am revenit de la 1-0 acasă cu Iași, care nu e o echipă slabă”, a spus Valeriu Iftime pentru Sport.ro.

Lotul echipei FC Botoșani valorează 8.43 milioane de euro

Potrivit evaluărilor făcute de nemții de la Transfermarkt, FC Botoșani are penultimul lot ca valoare din prima ligă a României. Mai jos decât FC Botoșani se află Poli Iași. Lotul botoșănenilor este evaluat la 8.43 milioane de euro, în timp ce cel al lui Poli Iași este cotat la 7.73 milioane de euro.

Jucătorul cu cea mai bună cotă de piață este Victor Dican, care poate evolua atât fundaș central cât și în linia de mijloc. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani este cotat la 650 de mii de euro, însă și valoarea sa de piață este în scădere. Următorii sunt Sebastian Mailat, Eduard Florescu și Andrei Miron, cu toții cotați la 550 de mii de euro.

La polul opus, FCSB este echipa cu cea mai mare cotă de piață din Superligă, cu un lot evaluat la 32.45 milioane de euro. Este urmată de CFR Cluj, U Craiova și Rapid. Nu este astfel o întâmplare că FCSB este favorită clară la pariuri sportive să devină noua campioană a României în 2024.

Următorul meci de pe teren propriu al lui FC Botoșani se va disputa pe 13 aprilie, contra celor de la U Craiova 1948. Apoi va urma un meci în deplasare la Hermannstadt, o echipă care joacă foarte bine pe teren propriu, în jurul datei de 20 aprilie.

Finalul lunii aprilie o va aduce pe Dinamo la Botoșani, în timp ce în jurul datei de 4 mai moldovenii se vor deplasa pe terenul lui Petrolul. Pe 11 mai urmează meciul cu FC Voluntari, în timp ce în ultima etapă, programată pe 18 mai, echipa se va deplasa la Oțelul Galați.

Bogdan Andone, mulțumit de jucători după meciul cu Poli Iași

Antrenorul Bogdan Andone s-a arătat mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii în partida cu Poli Iași, câștigată cu 2-1. De asemenea, el a avut un mesaj și pentru suporteri.

”Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost în număr mare alături de noi. Au împins echipa din spate. Vreau să îi felicit pe jucători pentru cum au abordat echipa. Am făcut o partidă bună spre foarte bună. Au dat dovadă de mare caracter și personalitate. Merită felicitați din drum. Nu e simplu să joci în situația și în poziția în care suntem noi. Eu zic că echipa a făcut partide bune. Ne-a lipsit rezultatul. Nu e ușor să fii egalat sau învins în prelungiri. Eu știu cât muncesc și cât de dificil e. E clar că avem nevoie și de jocul rezultatelor. Sper să avem șansă din punctul ăsta de vedere. Trebuie să arătăm așa în fiecare meci”, a declarat Bogdan Andone pentru Digi Sport.

Topul celor mai valoroase echipe din Superligă:

  1. FCSB – 32.4 milioane euro
  2. Rapid – 22.6 milioane euro
  3. Universitatea Craiova – 22.2 milioane euro
  4. CFR Cluj – 19.4 milioane euro
  5. Farul – 16.3 milioane euro
  6. Sepsi OSK – 14.8 milioane euro
  7. U Cluj – 11.5 milioane euro
  8. Hermannstadt – 10.8 milioane euro
  9. Dinamo – 10.8 milioane euro
  10. U Craiova 1948 – 10.1 milioane euro
  11. FC Voluntari – 9.9 milioane euro
  12. UTA Arad – 9.5 milioane euro
  13. Petrolul – 9.4 milioane euro
  14. Oțelul – 8.5 milioane euro
  15. FC Botoșani – 8.4 milioane euro
  16. Poli Iași – 7.7 milioane euro

Sursa foto canv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *