Concurs pentru angajare într-o primărie din Botoşani, anulat de judecători. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a sesizat instanţa

Tribunalul Botoşani a anulat, la solicitarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, un concurs de angajare organizat de o primărie din judeţ. Este vorba de Primăria comunei Vârfu Câmpului, care a organizat, în luna aprilie a anului trecut, un concurs pentru funcţia de consilier, clasa I, grad profesional debutant, la Compartimentul serviciu public de asistenţă socială.

Instanţa din Botoşani a anulat şi rezultatul concursului,  dar şi dispoziţia primarului Maria Huţu prin care tânăra care a obţinut postul a fost angajată.

Solutia pe scurt:

Admite acţiunea privind pe reclamanta Agentia Nationala a Functionarilor Publici, în contradictoriu cu pârâţii Unitatea Administrativ-Teritorială comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, primarul comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani şi …… Anulează concursul de recrutare organizat de pârâta Unitatea Administrativ-Teritorială comuna Vârfu Câmpului în data de 20.04.2023 – proba scrisă, în vederea ocupării funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad professional debutant, la Compartimentul serviciu public de asistenţă social din cadrul Primăriei comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani.

Anulează Dispoziţia primarului comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani nr. 138/04.05.2023 privind numirea pârâtei …. în funcţia publică ce a făcut obiectul concursului indicat în paragraful anterior. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, conform art. 20 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Botoşani, conform art. 490 alin. 1 Cod pr. civ. Prezenta hotărâre se va comunica părţilor, în copie, conform art. 427 C.pr.civ. Pronunţată conform art. 396 alin. (2) Cpc. prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 05.04.2024.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *