Un bărbat din Botoșani arestat pentru că ar fi racolat două minore și le-ar fi obligat să se prostitueze

Un bărbat din Botoșani a fost arestat preventiv, joi, pentru că ar fi racolat două minore și le-ar fi obligat să se prostitueze. Botoșăneanul a fost ridicat, miercuri, în urma unei celor 17 percheziții derulate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Suceava.

El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, violul săvârșit asupra unui minor şi proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2022 – decembrie 2024, botoșăneanul, alături de alte persoane, ar fi recrutat două persoane vătămate minore, ambele de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire, după care, prin constrângere psihică, le-ar fi transportat și adăpostit în diferite imobile situate în localități din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual, prin obligarea la practicarea prostituției.

De asemenea, cercetările efectuate au mai relevat că, în perioada august 2023 – martie 2024, persoanele cercetate, folosind același mod de operare, ar fi recrutat două persoane vătămate majore, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuințe închiriate, unde le-ar fi exploatat sexual, obligându-le să practice prostituția.

Totodată, acestea ar fi supravegheat permanent victimele (minore și majore) și le-ar fi identificat clienți prin postarea de anunțuri în mediul online, sumele obținute din activitatea infracțională fiind însușite aproape în totalitate de persoanele cercetate.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul IRODICĂ ALIN – CĂTĂLIN. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.04.2024 până la data de 03.05.2024, inclusiv a inculpatului IRODICĂ ALIN – CĂTĂLIN pentru comiterea infracțiunilor de: trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a), b) Cod penal și proxenetism, prev. și ped. de art. 213 alin. 1 Cod penal, trafic de minori, prev. de art. 211 alin. 1, 2 lit. a) rap. la art. 210 alin. 1 lit. a), b) Cod penal, violul săvârșit asupra unui minor, prev. și ped. de art. 2181 alin. 51 lit. b) Cod penal şi proxenetism, prev. și ped. de art. 213 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului IRODICĂ ALIN – CĂTĂLIN. În temeiul art. 227 alin. 2 Cod procedură penală respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat, prin apărător, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.04.2024, ora 15:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *