FOTO & VIDEO Doi ofițeri și opt subofițeri de la Jandarmeria Botoșani au fost înaintați în grad de Ziua Jandarmeriei

Doi ofițeri și opt subofițeri de la Jandarmeria Botoșani au fost înaintați în grad de Ziua Jandarmeriei, înaintea expirării stagiului minim în grad. Tot acum au fost premiați și câștigătorii concursurilor sportive organizate premergător sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 2 Botoșani și Asociației Sportive Prutul.

La final, un cor constituit din cadre militare și elevi jandarmi a făcut o surpriză plăcută audienței, interpretând câteva cântece ostășești, între care și Imnul Jandarmeriei.

În urmă cu două zile, pe 1 aprilie, jandarmii botoșăneni au sărbătorit și prima atestare documentară a jandarmilor pe meleagurile județului Botoșani, respectiv 130 de ani de la înființarea Companiei Jandarmi Botoșani, dată care a fost stabilită drept Zi Aniversară a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

În urmă cu 174 de ani, prin Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, semnată de domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, a luat ființă Jandarmeria Română ca instituție modernă, capabilă să facă față cu succes tuturor provocărilor.

Manifestarea festivă dedicată acestui moment istoric s-a desfășurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în prezența lui Sorin Cornilă – prefectul județului Botoșani, Doina Elena Federovici – președintele Consiliului Județean Botoșani,  Cristina Breșug – președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică și șefilor instituțiilor publice cu care inspectoratul cooperează în atingerea obiectivelor specifice.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *