Care este starea elevei de la Dorohoi, care a suferit un traumatism cranio-cerebral după o cădere pe scări

Eleva de 16 ani din Dorohoi, care a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce i s-a făcut rău și a căzut pe scara de la școală, rămâne internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru o săptămână.

Medicul Lucian Eva, directorul Spitalului de Neurochirurgie Iași, a declarat că evoluția pacientei este bună și că nu se impune o intervenție chirurgicală, deși are niște leziuni la nivelul creierului.

”Pacienta a fost evaluată în cursul zilei de ieri, este stabilă din toate punctele de vedere. Traumatismul cranio cerebral pe care l-a suferit este evaluat imagistic și nu se pune problema unei intervenții chirurgicale în momentul de față și sperăm într-o evoluție bună în ceea ce privește starea ei clinică. Va rămâne în spital de principiu în jur de o săptămână, după care urmează din nou o evaluare neuroimagistică și dacă lucrurile sunt bine, poate pleca acasă. Cel mai probabil nu va avea nicio sechelă după asemenea traumatism. În general copii au o evoluție bună, recuperează repede, deci nu cred că va pune probleme. Este un traumatism cranio cerebral în urma căruia are și niște leziuni la nivelul creierului, dar nu se pune problema unei intervenții chirurgicale, pentru că nu sunt zone estinse afectate ale creierului”, a declarat Lucian Eva.

Eleva de 16 ani, de la un liceu din Dorohoi, a fost luată, marți, cu ambulanța de la ore. Adolescentei i s-a făcut rău în momentul în care cobora treptele scării din școală și a căzut de la înălțime.

Pentru că se simțea rău, la fața locului a fost solicitată ambulanța, care a transportat-o la Botoșani, iar de aici medicii au decis transferul tinerei la Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *