O nouă decizie a procurorilor DNA în dosarul lui Cosmin Andrei. Primarul, acuzat de fapte de corupţie

Procurorii DNA au luat o nouă decizie în dosarul în care primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, este acuzat de fapte de corupţie. Anchetatorii din Suceava au dispus, marţi, prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Cosmin Andrei, după ce primul control judiciar, de 60 de zile, a expirat.

Primarul municipiului Botoșani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

„În data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuț, în calitate de primar al municipiului Botoșani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituția pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”, susţin procurorii DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cosmin Andrei trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Primarului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *