Un om de afaceri din Botoşani propune cursuri online în şcolile care intră în reabilitare prin PNRR şi care nu pot fi relocate

Un om de afaceri din Botoşani propune desfăşurarea cursurilor on-line în unităţile de învăţământ ale căror clădiri vor intra în reabilitare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi nu pot fi relocate. Omul de afaceri Cristian Alexuc consideră că şcoala on-line este ultima soluţie la criza spaţiilor în care să fie mutaţi elevii.

El susţine că o astfel de măsură este necesară în cazul elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal, cu excepţia celor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a şi a XII-a.

„Mai mult de jumătate dintre şcoli intră în reabilitare prin PNRR, iar autorităţile locale nu au spaţii pentru relocarea elevilor. Deja sistemul şcolar este complet bulversat. Sunt şcoli care trebuie să fie închise, iar elevii au fost mutaţi în trei locaţii diferite. Sunt şi şcoli care sunt nevoite să înveţe în trei schimburi, cu reducerea programului. Trebuie analizată serios varianta şcolii on-line, pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus Cristian Alexuc.

Omul de afaceri, care s-a înscris recent în PNL, consideră că administraţia locală şi conducerea Inspectoratului Şcolar trebuie să se aşeze la masă şi să găsească cele mai bune soluţii în interesul elevilor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *