Adresabilitate crescută la investigațiile radiologice de la Spitalul Județean Botoșani. Manager: Este o presiune enormă, se cer multe radiografii. O să verific care este motivul

Managerul interimar al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a anunțat că va face verificări în ceea ce privește numărul tot mai mare de solicitări privind investigațiile radiologice. Corneliu Mihai spune că adresabilitatea la Secția Radiologie a spitalului este enormă, fapt care pune presiune și pe puținii medici care activează pe secție.

Pentru a face față situației, reprezentanții unității spitalicești au scos la concurs două posturi de medic în specialitatea radiologie și urmează să scoată și al treilea post la concurs.

Este o presiune enormă a secțiilor clinice pe acest sector de radiologie. Este volum mare de muncă, se cer multe radiografii. O să verific, poate există o adresabilitate enormă, că e un spital mare și deservește întreaga populație a județului Botoșani sau sunt și alte motive. Este rolul meu să depistez dacă sunt și alte motive de există această presiune”, a declarat Corneliu Mihai.

Întrucât spitalul are la această dată doar trei medici radiologi, conducerea unității a luat legătura cu medici din Iași pentru a încheia contracte de prestări servicii, însă aceștia au refuzat.

La radiologie există posibilitatea tehnică cu această citire de la distanță prin fax  și e o soluție bună, doamne ferește, că dacă era la alte secții, era mult mai greu să acoperim deficitul de personal. Activitatea a șapte medici se împarte la trei și atunci e presiune mare. Am luat legătura cu mulți medici din centrul universitar Iași să le dau contracte de prestări servicii pentru linia de gardă. Este un spital mare, sunt multe expuneri în linia de gardă și i-am întrebat de ce nu vor să încheie contrace de prestări servicii cu Botoșani. Și răspunsul a fost: presiune enormă a secțiilor clinice pe acest sector de radiologie”, a adăugat managerul Spitalului ”Mavromati” Botoșani.

Avertizare de vreme severă imediată! Județul Botoșani, sub Cod galben

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *