Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Data până la care românii mai pot plăti facturi reduse

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe, a spus, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească, a continuat premierul.

Mai exact, românii beneficiari ai cardurilor de energie aveau posibilitatea să le mai utilizeze doar până la 31 martie 2024, data la care acestea urmează să expire. Acum, valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la 31 mai 2024.

Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată, potrivit Antena 3 CNN

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Două drumuri de pământ din municipiul Botoșani vor fi asfaltate. Investiția, de 2,3 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *