20 de ani de închisoare pentru un bărbat din Botoşani, după ce a luat viaţa unui om într-un mod extrem de sadic

Un bărbat din Botoşani a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 20 de ani de închisoare, după ce a luat viaţa unui om într-un mod extrem de sadic. Botoșăneanul Maricel Botezatu, în vârstă de 58 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Botoşani, după ce i-a tăiat capul finului său

Bărbatul, care este acuzat de omor calificat, poate contesta decizia Tribunalului la Curtea de Apel Suceava.

Vă reamintim că un bărbat a fost decapitat, iar cadavrul acestuia a fost abandonat în curtea casei sale. Crima s-a produs în localitatea Călăraşi, victima fiind descoperită, pe 21 ianuarie 2023, de unul dintre vecini, care a sunat la 112.

Botoşăneanul mort se numeşte Mihai Toma, are 54 de ani şi locuia singur în locuinţa din zona centrală a localităţii Călăraşi. Bărbatul, tată a doi copii, a fost abandonat de soţie, iar localnicii spun că în ultima perioadă începuse să consume alcool.

Este posibil ca el să fi băut alături de un consătean şi să fi avut cu acesta nişte discuţii contradictorii cu acesta, iar asta l-a fi determinat pe celălalt să îl ucidă. Capul victimei a fost pur şi simplu tăiat, el fiind găsit la distanţă de corp.

Arestarea lui Marcel Botezatu a fost făcută după ce, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul său, procurorii și polițiștii criminaliști au găsit în casă hainele și papucii plini de sânge cu care se presupune că acesta ar fi fost îmbrăcat și, respectiv, încălțat la momentul producerii crimei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Botezatu Maricel pentru săvârşirea infracţiunii de: – „omor calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188, 189 alin. 1 lit. h Cod penal, la pedeapsa de 20 (douăzeci) ani închisoare şi la pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani. În temeiul art. 65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal. În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsă durata re?inerii ?i arestării preventive de la data de 21.01.2022 la zi. În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat prin Încheierea nr. 3 din 22.01.2023, pronunţată în dosarul nr. 156/40/2023 al Tribunalului Botoşani. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare În temeiul art. 19 şi art. 25 alin. 1, art. 397 alin. 1 Cod proc. pen., admite acţiunile civile formulate de părţile civile Toma Petrică Mihai, Toma Radu Ionuţ,Toma Lenuţa, Toma Pavel, Toma Ilie, Toma Dumitru şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească fiecăruia dintre ei următoarele sume de bani:

  • Toma Petrică Mihai(fiul victimei)- suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale şi 5.000 lei daune materiale
  • Toma Radu Ionuţ (fiul victimei)- suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale şi 5.000 lei daune materiale
  • Toma Lenuţa (soţia victimei)- suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale şi 5.000 lei daune materiale
  • Toma Pavel (fratele victimei)- suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi 3.000 lei daune materiale
  • Toma Ilie (fratele victimei)- suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi 3.000 lei daune materiale
  • Toma Dumitru (fratele victimei)- suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi 5.000 lei daune materiale.

Obligă inculpatul să plătească statului suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din care suma de 8970 lei din faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 28.03.2024 prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *