Olimpic de top! Elevul din Botoșani care s-a calificat la trei olimpiade naționale

Radu – Ovidiu Munteanu, elev în clasa a XII-a A, la Liceul „Regina Maria” Dorohoi, este unul dintre olimpicii de top ai Dorohoiului. Cu un bagaj mare de cunoștințe și o experiență bogată de olimpic național, Radu a reușit să se califice, în acest an școlar, la etapa națională a olimpiadelor de Geografie, Lingvistică și Științele Pământului.

Dornic să își testeze cunoștințele și abilitățile, Radu a participat în luna ianuarie la Online Olympiad in linguistics și a obținut medalia de bronz, s-a clasat pe Locul I la concursul GeoInfoVirtual, etapa națională, iar la Consursul Interdisciplinar  de Fizică-Geografie, „Ștefan Hepites”, a ocupat locul I la etapa județeană  și va participa la etapa națională, la București, în data de 30 martie 2024.

Pasiunea pentru geografie i-a fost recompensată cu Premiul I la etapa județeană, pentru a treilea an consecutiv, și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de geografie, ce se va desfășura la Constanța. în perioada 25-30 aprilie 2024. După ce a obținut Premiul III în 2022 și Mențiune, în 2023, la etapa națională, anul acesta aspiră la o poziție care să îi încununeze parcursul excepțional.

Domeniul lingvisticii, de care este pasionat, i-a adus încă o calificare la etapa națională a Olimpiadei Naționale de lingvistică „Solomon Marcus”, secțiunea performanță, și i-a asigurat prezența la etapa națională în perioada 5-7 aprilie 2024, la Ploiești. În luna mai, va fi prezent la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”, organizată la Arad. Cu două participări și tot atâtea premii speciale la etapa națională, Radu se pregătește intens pentru un rezultat notabil.

Google New Urmareste-ne pe Google News

După ce la simularea examenului de bacalaureat a obținut media peste 9, își dorește să atingă perfecțiunea la examen și apoi să își continue parcursul la o facultate din cadrul unei universități din România. Cu o inteligență sclipitoare și o educație exemplară, Radu și-a articulat devenirea pe valori și principii fundamentate în familie, continuate în Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi și apoi în Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

Sursa: dorohoinews.ro

Un botoșănean a vrut să impresioneze o tânără și a lăsat-o să se fotografieze cu armele sale, iar pozele au ajuns pe rețelele de socializare. La scurt timp, s-a trezit cu Poliția la ușă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *