FOTO O primărie dintr-o comună din Botoșani, reabilitată cu fonduri europene. „Sediul este o comoară istorică pe care dorim să o protejăm și să o readucem la strălucirea de odinioară”

O primărie dintr-o comună din județul Botoșani va fi reabilitată cu fonduri europene. Lucrările sunt în toi, iar șeful administrației locale se arată mulțumit de modul în care decurg acestea. Reprezentanții Primăriei Cristești susțin că lucrările de reabilitare a sediului administrativ sunt în grafic și progresele sunt vizibile.

Reabilitarea sediului administrativ al comunei Cristești a fost demarată cu sprijinul fondurilor europene, prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență. Cu o valoare de 4.008.755,45 lei, acest proiect vizează eficientizarea energetică a clădirii, inclusiv consolidarea seismică și renovarea energetică moderată, pentru sporirea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a acesteia.

„Sediul administrativ al comunei Cristești, fost conac al boierului Theodor Kristesku, este o comoară istorică pe care dorim să o protejăm și să o readucem la strălucirea de odinioară. Cu o istorie ce își are rădăcinile în anul 1884, această clădire a fost transformată în spital și ulterior a devenit noua casă a Primăriei Cristești”, precizează primarul comunei, Lucian Borfotină.

Taxele și impozitele se pot plăti și cu cardul la Primărie

De asemenea, pentru a face vizita la primărie mai simplă și mai eficientă, conducerea Primăriei a  achiziționat un aparat POS, astfel încât cetățenii pot plăti taxele, impozitele sau amenzile și cu cardul direct la sediul primăriei.

„În plus, pentru a reduce necesitatea de a veni personal la primărie, am introdus posibilitatea depunerii cererilor online prin intermediul portalului https://cristesti.regista.ro/. Acest portal oferă cetățenilor acces la un mediu sigur și ușor de utilizat pentru a depune cereri și solicitări, eliminând astfel necesitatea de a face drumuri inutile. Suntem hotărâți să continuăm să investim în tehnologie și să dezvoltăm serviciile noastre pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor cetățenilor noștri”, susține primarul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “FOTO O primărie dintr-o comună din Botoșani, reabilitată cu fonduri europene. „Sediul este o comoară istorică pe care dorim să o protejăm și să o readucem la strălucirea de odinioară”

  1. In toate comunele s-au asfaltat ulitele. Scolile au fost modernizate. Cabinete medicale. Terenuri de sport. Dar comunele s-a golit de oameni. Saracia i-a alungat in tari straine. Primarii si unii din grupurile lor au prosperat. Masini scumpe. Case mari. Vacante in tarile calde. Unii cu amante. Pensii speciale pentru primari.

  2. Adevarat , draga cetatean…..si culmea ironiei , toti traseistii ,nu face exceptie cel despre care se face vorbire, si-au adus prima data fufele dragi si apoi toti prietenasii smecheri si pup……
    si -i apuca cultura si simtul patriotic chiar inainte de alegeri .Te apuca rau de la stomac , asta-i nivelul la care s-a ajuns si din pacate omul simplu trage iar un copil destept pleaca sluga in strainate deoarece postul e ocupat de-o fufa blonda cu ochelari de soare…..trist dar adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *