Artista din Botoșani cu un talent apreciat la nivel internațional. Recent a expus în Taipei

O artistă de 45 de ani din Botoșani realizează lucrări de artă apreciate nu doar la nivel național, cât și internațional. Ana Maria Micu, absolventă a Liceului de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, și-a făcut studiile de pictură la Cluj, iar recent a expus  în Taipei. Dar nu este prima dată, când artista consacrată expune aici.

Ana Maria Micu este reprezentată de o galerie de artă din Taipei și în 2024 a deschis o expoziție personală acolo. Ceea ce o face specială este tocmai faptul că nu vrea să semene cu niciun alt artist. Și îi reușește de minune. Expozițiile sale personale au titluri fascinante, dar și bizare.

„În ultimii ani de master a apărut în mine un fel de conștiință de artist pentru că am început să îmi pun problema nu numai de a desena fără vreun țel anume, ci de a a-mi găsi vocea artistică. La început asta a fost o experiență foarte dificilă, mi s-a părut copleșitor să decid ce anume vreau eu să spun ca artist, ce vreau să fac public, dar cu timpul m-am obișnuit, dar acum sunt mai relaxată și îmi place mai mult procesul decât rezultatul”, a declarat botoșăneanca într-un interviu pentru Radio România Cultural.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *