Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara de bloc, arestat. Este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni

foto observatornews

Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara de bloc a fost arestat preventiv, vineri, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoșani. El este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni, respectiv „omor calificat – violenţă în familie” şi de „nerespectarea ordinului de protecţie”.

Bărbatul se numește Florin Prescorniţă și are 55 de ani. Miercuri seară, acesta și-a așteptat soția, care inițiase procedura de divorț, și a atacat-o cu un cuțit, înjunghiind-o în zona gâtului.

Alarma a fost dată chiar fiica de 18 ani a celor doi soţi, care, îngrijorată că mama sa nu a ajuns acasă, a plecat în căutarea ei. La baza scărilor însă, a dat peste scena înfiorătoare.

Între timp, conştient de gravitatea faptelor sale, dar şi pentru a nu răspunde în faţa legii, bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar cu arma pe care a folosit-o şi pentru a îşi ucide soţia. De data aceasta nu a mai avut curajul pentru a-şi duce planul la sfârşit. Acesta a fost încătuşat de poliţişti şi transportat la spital.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În baza art. 226 alin.1 C.proc.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, formulată în dosarul de urmărire penală nr. 91/142/P/2024. În temeiul art. 226 C.proc.pen., raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Prescorniţă Florin pentru săvârșirea infracțiunilor de „omor calificat – violenţă în familie” şi de „nerespectarea ordinului de protecţie”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188, art. 189 alin. 1 lit. a din Cod penal rap. la art. 199 alin. 1 Cod penal, art. 47 alin. 1 rap. la art. 38 alin. 1 lit. e, h Legea 217/2003 (persoane vătămate Prescorniţă Mihaela şi Prescorniţă Beatrice Daniela), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.03.2024 până la data 20.04.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 22 martie 2024, ora 18:15.

Botoșăneanca ucisă de soț în scara blocului, protejată doar de o bucată de hârtie numită “ordin de protecție”. Ultimele cuvinte ale criminalului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *