Cum a reușit o tânără să strângă bani pentru un bărbat mort de opt luni. S-a folosit și de o asociație umanitară din Botoșani

Fenomenul influencerilor a ajuns să creeze personaje precum relativ cunoscuta, în zona monden – umanitară, Ana „Anișoara” Postolachi. Ea a fost prezentată repetat la TV, inclusiv la ProTV și la Moldova 1, canalul public al Republicii Moldova, drept Anișoara, medic chirurg rezident. Un medic rezident care lucrează în spital, e activistă, cântăreață și organizatoare de campanii umanitare. Până când a încercat să strângă bani pentru un bărbat mort de 8 luni, scrie hotnews.ro.

„Anișoara” i-a dat conturi și a susținut că sunt ale unei mame

Băiețelul este din Republica Moldova. Are acum 2 ani și are leucemie. În februarie anul trecut, a făcut transplant de măduvă osoasă la o clinică din Turcia. De-atunci, copilul a tot urmat tratamente.

Asociația Salvează o Inimă din Botoșani a ajutat familia Miron să strângă o parte din suma necesară, de peste 181.000 de euro. ONG-ul a transferat banii strânși din campanii direct în conturile clinicii din Turcia, conform extraselor de cont postate regulat pe site.

Iolanda Dolhăscu povestește că Postolachi i-a prezentat cazul lui Ionuț Miron și i-a spus că ține constant legătura cu familia. Când i-a propus să transfere banii de la licitație în conturile clinicii din Turcia, „Anișoara” Postolachi i-a sugerat să-i pună în contul mamei.

„Anișoara” i-a dat două conturi de la Banca Transilvania pe numele „Lidia Miron”, spunând că „femeia e la locul ei și îi folosește pentru copil”, dar și că „e mai la îndemână și pentru noi să spunem că am ajutat direct”. Apoi a adăugat că o să-i trimită și ea 5.000 de lei, „dar nu din ONG, ci de la mine, ca persoană fizică”.

Contactată de HotNews.ro, Lidia Miron a spus că nu o cunoaște pe Postolachi, nici conturile bancare nu sunt ale ei. Nici datele personale nu-i aparțin.

Miron ne-a arătat într-un apel video certificatul de naștere al lui Ionuț, unde sunt trecute și datele părinților. Cifrele CNP-ului sunt diferite de cele trecute pe acordul GDPR pe care Postolachi i l-a dat Iolandei Dolhăscu, ca din partea „mamei”.

„Nici iscălitura nu-i a mea, eu nu știu cum a apărut așa document. Am rămas șocată”, a spus Lidia Miron din casa ei din Cahul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

„Anișoara” a încercat să strângă bani și pentru un bătrân care era mort de luni de zile.

Ana Postolachi este medic și are o asociație caritabilă. Așa susține. Atunci, în ianuarie, postase pe grupul de Facebook „EȘTI DIN IAȘI” o fotografie. Imaginea îl arăta pe un bărbat în vârstă cum stă în ușa casei și se sprijină cu o mână de perete.

Grupul „EȘTI DIN IAȘI” are aproape 66.000 de membri. Este dedicat ieșenilor, sunt postate în el anunțuri de orice fel, reclame, cereri de donații sau adopții de animale. Ana Postolachi era unul dintre administratorii grupului.

„Din păcate, destinul nu e atât de blând cu unii dintre semenii noștri, cei mai vulnerabili”, a scris „Anișoara” Postolachi în dreptul pozei, cerând donații pentru „bătrân”. Postarea sa prinde imediat. Femeia le-a spus oamenilor din grupul online că a fost la el cu o săptămână înainte și este bolnav și are nevoie de alimente și de sprijin financiar.

Lucian s-a înfuriat instant pe autorități, își amintește el. „Cum poate primăria să-l lase pe omul ăla așa? De ce nu-l ajută nimeni?”, și-a spus. A vrut să meargă personal în sat să-l certe pe primarul comunei că îi lasă pe oameni de izbeliște.

A doua zi după postarea de pe Facebook, în 31 ianuarie anul acesta, Ana Postolachi a anunțat că „a murit nea Alexa, din postare”.Dar, de fapt, „nea Alexa”, adică Constantin Alecsa, nu a murit în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *