Mihaela, femeia din Botoșani a cărei viață i-a fost curmată de propriul soț, a avut soartă grea cu acesta. Individul își agresase recent și fiica

Enervat că soția lui obținuse un ordin de protecție și fusese evacuat din locuință, un bărbat de 55 de ani și-a așteptat partenera în fața blocului și a ucis-o. Individul nu purta o brățară de monitorizare, care ar fi alertat Poliția când s-a apropiat de domiciliul soției. Femeia ar fi împlinit 53 de ani peste două zile.

Mihaela și Florin Prescorință erau căsătoriți de peste 20 de ani. Ea lucra la un magazin din Botoșani, iar el a fost multă vreme electrician în străinătate.

Luna trecută bărbatul și-a agresat fiica majoră, iar Mihaela a obținut un ordin de protecție și și-a evacuat soțul din locuință. Florin s-ar fi supărat atunci.

Vecin: „După atâta muncă am ajuns că un câine, atâta o zis!”.

Cu acest gând în minte, bărbatul și-a pândit soția, ascuns în scara blocului și când aceasta s-a întors de la serviciu a lovit-o cu o armă albă.

Vecină: „S-a auzit țipând. Mi-a fost frică să cobor!”

Reporter: Cine a sunat la 112?

Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani: „Fiica acestora, care locuia, bineînțeles, și dânsa acolo. Probabil a ieșit chiar să o aștepte pe victimă, pe mamă-sa și a găsit-o.”

Mihaela a fost găsită moartă. Florin s-a rănit singur în încercarea de a-și lua viața și acum este internat în spital.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Botoșani: „Este sub pază, este într-o rezervă cu 2 paturi cu echipaj sub supraveghere.”

Agreosorul nu a fost audiat încă de un procuror. Urmează mai întâi să fie supus unei expertize psihiatrice.

Vecină: „Se uita la apartament, la geamuril, asta ieri era, ieri dimineață pe la 9 jumătate, zece. Se urca pe bordură și se uita spre apartamentul lui.”

Cunoștință: Vai, dar cum o putut să facă așa ceva? Vai, Doamne! Dar ce fel de om e astă?”

La locul de muncă al Mihaelei, despre soțul femeii se știa că este violent.

Irina Precop, colegă de muncă a victimei: Ea mi-a spus că nu se mai poate rezolva nimic între ea și soțul și vrea să divorțeze. Se temea.”

Județul Botoșani nu este pe lista celor unde cei care trebuie să respecte un ordin de protecție sunt monitorizați cu brățări electronice. Dacă Florin Prescorință ar fi purtat una poate soția lui ar fi putut fi salvată, cred apropiații victimei. Autoritățile ar fi văzut că bărbatul a încălcat restricțiile când s-a apropiat de blocul soției și ar fi putut să intervină.

Colegă de serviciu a victimei: „Ne-am despărțit în fața blocului și cred că am apucat să fac numai câțiva pași și o fost atacată. Regret că nu am dus-o și în ziua de azi până la ușă, acasă, cca să fiu sigură că ajunge în siguranță.”

Sistemul de monitorizare prin brățări de subraveghere electronică funcționează în 24 de județe.

Potrivit datelor Poliției Române, în mai puțin de 15 la sută din totalul ordinelor de protecție emise anul trecut s-a dispus obligația de a purta permanent un dispozitiv de supraveghere.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *