Măsuri anti-risipă alimentară: Restaurantele, cafenelele și magazinele obligate să respecte reguli noi

taptasty.com

Restaurantele, cafenelele și magazinele alimentare sunt obligate, începând de joi, să aplice o serie de măsuri pentru reducerea risipei alimentare. România este Campioana Europei la acest capitol.

Începând de joi toate localurile trebuie să afișeze vizibil, fie la intrarea în restaurant, fie în meniu că există posibilitatea ca oamenii să-și ia la pachet mâncarea pe care nu reușesc să o consume în local.

Unii patroni de restaurante făceau asta şi până acum, dar de joi regula este obligatorie pentru toţi. De asemenea, clienţii nu vor plăti nimic pe recipientele și ambalajele în care vor lua mâncarea. Cheltuiala va fi suportată de restaurantul sau cafeneaua respectivă.

Noile reguli vizează și magazinele alimentare, supermarketurile și hipermarketurile, care sunt obligate să ieftinească alimentele care se apropie de data de expirare sau să le doneze unor organizaţii umanitare sau adăposturi pentru animale. Aceste măsuri fac parte din legea risipei alimentare, promulgată recent de preşedintele Iohannis. România este campioana Europei la risipa alimentară. În țara noastră se aruncă anual peste 2,5 milioane de tone de alimente, potrivit ProTV.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Anunț Nova Apaserv! Apa se întrerupe, mâine, în mai multe localități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *