Trei tineri care vindeau droguri pe străzile din Botoşani, arestaţi. Au fost făcute percheziţii la locuinţele lor

Trei tineri care vindeau droguri pe străzile din municipiul Botoşani au fost arestaţi preventiv în baza unor mandate emise, miercuri, de Tribunalul Botoşani. Arestarea acestora a avut loc la câteva ore după ce procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani au făcut percheziţii la locuinţele tinerilor.

Potrivit anchetatorilor, cei trei tineri, printre care se afla şi o fată, vindeau drogurile, cannabis, direct din maşină, după ce îşi contactau clienţii prin diverse aplicaţii, în special whats app,

În timpul percheziţiilor, la locuinţa unuia dintre tinerii implicaţi au fost găsite droguri care sunt considerate de mare risc, respectiv cristale.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Accident la Botoșani! O mașină s-a răsturnat pe DN 29

Solutia pe scurt a Tribunalului Botoşani:

Admite propunerea formulată la 20 martie 2024 de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani în dosarul de urmărire penală nr. 24/35/P/2024. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor:

1. TUDOSANU PAUL – IONUŢ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vânzare de droguri de risc, fără drept, prev. art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 al. (1) din C. penal (două acte materiale).

2. AGHINI?EI ALEXANDRU – IULIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, prev. art. 4 alin. (1) din Legea nr. 143/2000 şi vânzare de droguri de risc, fără drept, prev. art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 al. (1) din C. penal (3 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 38 al. (1) din C. penal şi art. 41 al. (1) din C. penal

3. ANASTASIEI DELIA – MANUELA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept, prev. art. 48 al. (1), rap. la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.03.2024 şi până la data de 18.04.2024 inclusiv.

În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Tudosanu Paul – Ionuţ, Aghiniţei Alexandru – Iulian şi Anastasiei Delia – Manuela. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariile pentru asistenţa juridică din oficiu a inculpaţilor, în sumă de câte 340 lei pentru fiecare avocat, se vor achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei pe numele avocaţilor Marin Constantin, Ghercă Daniel şi Goraş Simona. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 20 martie 2024, ora 19:50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *