Procurorii DNA cer, încă o dată, arestarea Monicăi Adăscăliței. Au contestat arestarea la domiciliu

Procurorii din Suceava ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cer, încă o dată, arestarea managerului Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, medicul Monica Adăscăliței. Aceștia au contestat decizia Tribunalului Suceava prin care a fost dispusă arestarea la domiciliu a lui Adăscăliței și cer arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Adăscăliţei este cercetată pentru două infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influenţă. În cursul zilei de marţi, biroul acesteia, dar şi locuinţa au fost percheziţionată de procurorii anticorupţie. Ulterior, a fost reţinută pentru 24 de ore, iar miercuri a fost plasată de instanţă în arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor DNA, managerul celui mai mare spital din Botoşani este acuzat că în lunile octombrie și decembrie 2023, ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, pentru:

  • a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe un post de medic cu competențe limitate,
  • a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unități medicale din orașul Săveni la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani,
  • a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. Influența s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *