O tânără de 28 ani din Botoșani a fost la medic și a aflat că are nevoie urgent de o operație. Ce s-a întâmplat când a cerut și opinia unui alt doctor

O tânără de 28 ani din județul Botoșani a fost la medic și a aflat că are nevoie urgent de o operație. Speriată de ideea de operație, tânăra a decis să ceară și opinia unui alt medic. A descoperit că problema sa de sănătate poate fi tratată medicamentos. Botoșăneanca a ajuns la un medic cu dereglări menstruale și dureri abdominale.

Pacientă în vârstă de 28 ani care s-a prezentat la medic pentru dereglări menstruale și dureri abdominale, și pe care am văzut-o prima dată în luna noiembrie, speriată fiind de diagnosticul primit și de faptul ca i s-a recomandat să se opereze pentru a scoate chistul, pe care am revăzut-o la control, după aproximativ 4 luni de tratament.

Ce aș vrea să rețineți din cazul de față? Chisturile ovariene necesită intervenție chirurgicală doar în anumite situații! Chisturile ovariene funcționale necesită intervenție chirurgicală rareori, mai ales la pacienta tânără, care nu are copii! Sunt situații în care chisturile simple sunt doar urmărite, și nu necesită nici măcar tratament medicamentos. Este indicat uneori să vă urmați instinctul și să cereți a doua și chiar a treia opinie, și mai important decât orice, să alegeți tratamentul după ce aveți toate informațiile necesare, cunoscând atât beneficiile cat și riscurile tratamentului care vi se propune”, mărturisește medicul Alexandra Ciobanu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Primul autobuz electric din Botoșani care face curse în județ. Pe ce trasee circulă acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *