Până la 31 martie poți lua 1.400 lei de la stat. Care sunt condițiile impuse de autorități pentru a accesa suma

Statul pune la dispoziție 1.400 de lei pentru o categorie de români. Beneficiarii pot accesa această sumă până la data de 31 martie 2024. În plus, românii trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a primi banii.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru plata facturilor la încălzire și energie. Așadar, cei care au beneficiat de bani anul trecut, nu trebuie să își facă griji pentru că se pot încadra și anul acesta. Este necesar, totuși, să îndeplinească anumite condiții. Mai mult decât atât, este necesar să utilizeze suma pe care au primit-o pe card până la data de 31 martie 2023.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

Statul oferă 1.4000 de lei pentru o anumită categorie de români. Este vorba, în special, de cei cu o situație financiară precară. Românii fără posibilități au beneficiat de carduri de energie încărcate cu două tranșe de 700 de lei fiecare, în ultimele două sezoane reci. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi și anul acesta sprijin de la Guvern!

  • pensionarii sistemului public de pensii și beneficiarii de drepturi speciale cu vârsta de 60 de ani sau mai mult și venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei conform Legii nr. 277/2010;
  • familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutor social conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Beneficiarii cardurilor de energie pot folosi banii primiți până la finalul lunii martie 2024 pentru că programul a fost extins anul trecut. Însă, normele de stat prevăd că sumele rămase necheltuite vor fi pierdute după data menționată.

Statul a luat decizia de a oferi carduri de energie în contextul modificărilor legislative și a necesității de a proteja persoanele vulnerabile. Creșterile semnificative de prețuri au afectat accesul la resursele de încălzire.

De asemenea, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat, prin intermediul unui comunicat oficial, că românii care au beneficiat de ajutor în toamna anului 2023, inclusiv persoanele care utilizează lemne pentru încălzire, vor primi suma de bani și în primăvara anului 2024, noteaza cancan.ro

O nouă avertizare Cod galben pentru mai multe localități din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *