Se investesc peste 10 milioane de lei în groapa de gunoi a Botoșaniului. Ce lucrări vor fi făcute!

Consiliul Județean (CJ) Botoșani va investi peste zece milioane de lei în groapa de gunoi de la Victoria Stăuceni. CJ a lansat licitația publică pentru proiectarea și execuția ,,Lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru consolidarea și punerea în siguranță a depozitului de deșeuri din cadrul CIMD Stăuceni”.

„În vederea remedierii alunecărilor şi punerii în siguranţă a digului de susţinere a platformei staţiei de epurare, se propune reducerea şi reconfigurarea pantei taluzului de rambleu”, susțin reprezentanții CJ.

Investiția presupune realizarea lucrărilor de reducere şi reconfigurare a pantei taluzului de rambleu și executarea următoarelor elemente de consolidare şi stabilizare:

  • Taluz cu înălţimea de 2.5 şi 3.00 m, cu panta variabilă de maxim 1V:3H;
  • Bermă cu lăţimea de 3.00 m şi min. 4% pantă către aval;
  • Zid de sprijin pe lungimea de 220.00 ml, realizat din piloti foraţi, construiţi din beton armat, având diametrul de 880 mm, lungimea de min. 10.00 m, aşezaţi la max. 2.00 m interdistanţă;
  • Şanţ de gardă realizat din beton simplu C30/37.
  • Refacerea sistemului rutier a pe o suprafață de ~1900 m2
  • Realizarea amenajării peisagistice – Plantarea de puieți de salcâm (Robinia pseudoacacia) distribuiți pe 5-6 rânduri la 4-5 m pe taluzul realizat din pământ vegetal armat cu geocelule; – Plantarea de puieți de plop (Populus alba) distribuiți pe două rânduri la aproximativ 8-10 m.

Valoarea totala a achiziției este de 10.601.125,10 lei fara TVA.

Google New Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “Se investesc peste 10 milioane de lei în groapa de gunoi a Botoșaniului. Ce lucrări vor fi făcute!

  1. Acesta cu 10 milioane este numai inceputul. Se vor ingropa si alte multe milioane in aceasta groapa de gunoi. Un proiect rau, in executie constructorul dirigintii de santier, consultantii au perseverat in greseala. Lucrarea s-a predat la CJ desi se cunostea ca are hibe care in timp au devenit f. mari. Nimeni nu raspunde pt incompetenta si hotie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *