Atenție, eliberarea adeverinței APIA de la primărie nu e condiționată de plata taxelor, impozitelor!

Anul acesta, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va solicita direct primăriilor adeverința care stă la baza acordării plăților din agricultură pentru fermieri și crescători de animale, eliberarea acestei adeverințe nefiind condiționată de plata taxelor și impozitelor.

Formularul adeverinței este conținut în Anexa 5 la proiectul de Ordin MADR privind condițiile pentru acordarea tuturor plăților din agricultură, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Prezenta adeverinţă s-a eliberat cu respectarea prevederilor O.G. nr. 33/2002 privind reglementarea eliberării certificatelor şi adeverinţelor de către autorităţile publice centrale şi locale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 223/2002 , fiind necesară pentru depunerea cererii de plată în anul……….
1) Se înscrie denumirea judeţului.
2) Se înscrie categoria unităţii administrativ-teritoriale.
3) Se înscrie denumirea unităţii administrativ-teritoriale.
4) Se înscrie codul de identificare fiscală, respectiv: codul de înregistrare fiscală, numărul de identificare fiscală sau codul unic de înregistrare, după caz.
5) Se înscrie numărul de rol nominal unic de către persoana cu atribuţii în domeniul administrării impozitelor taxelor locale.
6) Se înscriu datele corespunzătoare de către persoana cu atribuţii privind completarea, ţinerea la zi şi centralizarea datelor din registrele agricole.
7) În cazul categoriei de folosinţă „pajişti permanente” (păşuni + fâneţe) se completează obligatoriu perioada de păşunat aprobată pentru fiecare UAT, conform prevederilor art. 6 alin. (5) din O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 86/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
8) Conform anexei nr. 1 la H.G. nr. 985/2019 privind registrul agricol pentru perioada 2020-2024.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Eliberarea adeverinţei nu se condiţionează de plata impozitelor şi taxelor locale.

Adeverința trebuie semnată doar de primar, celelalte semnături fiind eliminate în acest an.

Sursa: agroinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *