FOTO Amenzi pe bandă rulantă pentru Nova Apaserv. Botoșănenii au făcut tot felul de petiții

Amenzi pe bandă rulantă pentru societatea Nova Apaserv din cauza modului de intervenție la avarii. De la începutul anului şi până în prezent, polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în construcţie au organizat şi desfăşurat acţiuni de control pe raza municipiului Botoşani, cu privire la lucrările de construcţii executate, intervenţii în carosabil şi refacerea acestuia, fiind urmărite zonele afectate de lucrările de intervenții la rețelele edilitare.

Ca urmare a verificărilor efectuate inopinant sau pentru soluționarea unor petiții, polițiștii locali au efectuat un număr de 37 de controale, fiind dispusă aplicarea unui număr de 12 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 19.000 lei potrivit prevederilor Legii nr. 50/1991 – privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, pentru efectuarea de lucrări de construire fără autozație de construire.

„Conform prevederilor art. 1 alin. 1 din actul normativ, legiuitorul a condiționat începerea lucrărilor de construire de obținerea autorizației de construire – Executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, emisă în condiţiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil – teren şi/sau construcţii – identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel. Potrivit legii speciale care reglementează autorizarea executării lucrărilor de construcții, nu se aplică sancțiunea ”avertisment”, amenda nu se plătește la jumătate în termen de 15 zile, iar sancțiunea poate fi aplicată atât beneficiarului (persoană fizică sau juridică, reprezentantului persoanei juridice), cât și constructorului”, arată Poliția Locală.

Au fost verificate 53 de amplasamente și anunțat operatorul responsabil, pentru remedierea avariilor identificate în carosabilul străzilor în 42 de locații. De asemenea au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 20.000 lei pentru nerefacerea provizorie cu macadam sau pavele a carosabilului afectat de lucrările de intervenție și neasigurarea condițiilor normale de trafic pentru pietoni și autovehicule.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Un viceprimar și un consilier local din Botoșani, reținuți pentru șantaj. Ce i-au făcut unui tânăr de 25 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *