Un tânăr din Botoșani, câștigătorul unui concurs pentru studenți. A obținut un stagiu de traducere în Franța

Radio France Internationale România și Agenția Universitară a Francofoniei din Europa Centrală și Orientală au organizat, la sfârșitul anului 2023, un concurs pentru studenți, a cărui miză a fost obținerea unui stagiu de traducere remunerat, pentru o durată de patru luni (în perioada martie-iulie 2024).

Dintre cei doi câștigători, ale căror nume au fost publicate pe 12 martie a.c., unul a fost botoșăneanul Petru Gherasim, din Văculești, student la specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura italiană din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Este a treia oară când un student al USV câștigă acest stagiu oferit de RFI și AUF, dar prima oară când studentul este din anul I.

Competiția s-a bucurat de popularitate în rândul studenților suceveni și, alături de Petru, la concurs au mai participat: Simona Vasîlciuc (anul I, Teoria și practica traducerii), Andra Mihai (anul al II-lea, Limba și literatura română – Limba și literatura franceză) și Miruna Jaravete (anul I, Limba și literatura franceză – Limba și literatura germană).

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *