Medic Maternitatea Botoșani: Am încercat să reimplementăm nașterea sub apă. Există anumite dificultăți

Nașterile sub apă au fost sistate în totalitate la Maternitatea Botoşani. Această procedură a fost implementată în anul 2011, însă nu au fost solicitări din partea mămicilor, astfel că au fost oprite.

Pe de altă parte, medicul Ioana Alexandroaie, coordonatorul Blocului operator de la Secția Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, susține că această modalitate de naștere este mai greu de implementat local, din cauza protocoalelor medicale.

Am încercat să reimplementăm nașterea sub apă. Există anumite dificultăți. Nefiind la nivel național, într-un spital de stat accesibilă această modalitate de naștere, este greu a fi implementat un protocol care să fie acceptat la nivel național. Nu putem face local doar ceea ce vrem noi, trebuie să ne aliniem protocoalelor naționale. Nefiind nicio maternitate de stat care a făcut, nu știu acum în ultimul an de când s-a încercat implementarea acestui tip de naștere, dacă s-a reușit în altă maternitate de stat. De asta a fost un pic dificil de a elabora din nou protocolul, dar încercăm”, a declarat medicul Ioana Alexandroaie.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Medic din Botoşani, acuzat de fraudă. Asupra sa au fost găsiţi 100.000 de euro. Procurorii l-au trimis în judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *