Medicii Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, prezenți în școlile din județ. Manager: Vom face prevenție, pentru că în ultimii ani s-a înregistrat un număr mare de fetițe care devin mame

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va demara mai multe campanii de educație și prevenție în școlile din județ.

Vor fi implicați medicii de la Secția de Obstetrică Ginecologie pe de o parte, iar pe de altă parte medicii de la Compartimentul de promovare a sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Vom face campanii în școli pentru a explica copiilor ce înseamnă o boală cu transmitere sexuală, ce înseamnă metodele contraceptive, pentru că în ultimii ani s-a înregistrat un număr mare de fetițe care devin mame, începând de la 12 ani, pentru că am avut și caz de mamă la 12 ani. Vrem să facem întâi prevenție și apoi să putem să tratăm aceste probleme. Spitalul Județean va face mai multe campanii, și anti-drog și mai multe de acest gen, tocmai pentru a sprijini copiii, pornind din școală, la clasele de gimnaziu, liceu, și să continuăm cu alte campanii mari, pentru a le explica celor din jur care sunt metodele de prevenție la orice fel de boală și orice fel de patologie. Împreună cu colegii de la Maternitate vom face această campanie”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Vremea se schimbă brusc în România. Director ANM: ”De sâmbătă!”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *